duminică, 12 martie 2017

12, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 14:27;Ioan 16:33;Pacea, mesaj transmis prin Petre Miu Descarcă MP3
...
Pacea este unul dintre lucrurile scumpe, prețuite mult de orice credincios.
Pacea, este unul dintre lucrurile care se găsesc așa de puțin în inimile credincioșilor.
Pacea este căutată de orice om.
Nevoia de a avea pace este copleșitoare.
Mari sume de bani sunt cheltuite anual în căutarea păcii și în restabilirea păcii.
În fiecare an, mii și zeci de mii de oameni care caută pacea personală, merg la psihologi și la psihiatri.
Tribunalele  sunt pline de probleme și situații încîlcite și dificile rezultate din destrămarea păcii între oamenii.
Multe războaie zguduie pământul și mult sânge scaldă pământul pentru că nu este pace.
Și noi, credincioșii, avem parte de influiența multor împrejurări ce ne tulbură pacea, avem și noi parte de multă suferință din cauza relațiilor rupte cu oamenii din jur.
În multe familii și adunări se depun mari eforturi pentru restabilirea păcii!
Pacea! Pacea este acea liniște lăuntrică a duhului, este acea odihnă lăuntrică a sufletului, este acel sentiment de adâncă și tăcută și tacită securitate pe care îl simțim în noi.
Pacea este o trăsătura caracteristică a omului credincios pentru că este în primul rînd o trăsătură dumnezeiască.
Tatăl și Dumnezeul nostru, este numit, nu de puține ori în Cuvânt, Dumnezeul păcii și Mântuitorul nostru este numit Domnul păcii
Și este numit Dumnezeul păcii pentru că a luat inițiativa de a face pace cu oamenii răzvrătiți și El este Singurul care poate oferi atît pacea personală cît și pacea între oameni.
Domnul Dumnezeu este Singurul izvor al păcii.
Domnul Dumnezeu este singurul Autor al păcii.
Pacea constituie o parte a caracterului creștin, sau ar trebui să constituie o parte a caracterului nostru din cel puțin trei motive:1 Domnul nostru, Domnul păcii ne oferă pacea Sa.
2 Pentru că Domnul ne-a poruncit să lăsăm pacea să domnească în viețiile și în relațiile noastre,
3 Pentru că pacea este roada Duhului care ne-a fost dat și care locuiește în noi, pacea fiind în esență un rezultat al lucrării Duhului Sfânt în viețiile noastre.
Așa cum se poate observa pe paginile Scripturii, pacea are trei aspecte distincte:
·         Pacea cu Dumnezeu,
·         Pacea cu noi înșine,
·         Pacea cu ceilalți oameni.
Acestea nu sunt trei tipuri sau trei produse diferite; dimpotrivă, ci ele sunt trei expresii diferite ale aceleași păci,– pacea pe care o dă Dumnezeu, pacea roadă a Duhului Sfânt.
Cele trei fețe diferite, pacea cu Dumnezeu, pacea cu noi înșine și pacea cu oamenii se complectează și se întăresc una pe alta, producînd o singură trăsătură de caracter – pacea.
Pacea cu Dumnezeu
Temelia păcii noastre cu Dumnezeu, motivația păcii noastre cu Dumnezeu, siguranța păcii noastre cu Dumnezeu, este îndreptățirea noastră prin credința în Domnul Isus.
Cuvântul spune: Deci, fiindcă suntem socotiți neprihăniți, prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Romani 5.1.
Noi nu putem avea pace lăuntrică sau pace cu alți oameni dacă nu avem mai întîi pace cu Dumnezeu.
Pentru  că ne-am născut în păcat și pentru că am trăit în păcat, relația noastră cu Dumnezeu era caracterizată prin înstrăinare și dușmănie, așa cum stă scris: Și pe voi, care odinioară erați străini și vrășmași prin gîndurile și prin faptele voastre rele, El v-a împăcat  acum prin
trupul Lui de carne, prin moarte, ca să vă facă să vă înfățișați înaintea Lui sfinți, fără prihană și fără vină...Coloseni 1.21.
Eram obiectul mîniei lui Dumnezeu și răzvrătiți împotriva Lui.
Chiar dacă educația, atmosfera familială avînd mai mult sau mai puțin un caracter moral – ne-au dat un fals sentiment de pace, în realitate noi eram cum spune Scriptura:  Dar cei răi  sunt ) ca marea înfuriată, care nu se poate liniști și ale cărei ape aruncă afară noroi și mâl. Cei răi nu au pace zice Dumnezeul meu Isaia 57.20,21.
Și așa eram noi.
Dar prin credință în Domnul Isus Hristos și în jertfa Lui de la Golgota, toate acestea se schimbă.
În loc să fie împotriva noastră, Dumnezeu este acum de partea noastră. În loc să ne lase la voia întîmplării, a hazardului, Dumnezeu ne promite  că va lucra în toate împrejurările pentru binele nostru:...știm bine că toate lucrurile lucrează  împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu...Romani 8.28.  
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu