duminică, 26 aprilie 2015

26, Duminică - zidire, 2

Zidire, seara
Predică, 1 Corinteni 16:1-24, mesaj transmis prin Gigi Andrușcă Descarcă MP3
...

26, Duminică - zidire, 1

Zidire, seara
Predică, 1 Corinteni 16:1-24, mesaj transmis prin Emil Matără Descarcă MP3
...
1 Corinteni 16:1 Cât privește strângerea de ajutoare pentru sfinți, să faceți și voi cum am rânduit bisericilor Galatiei. 16:2 În ziua dintâi a săptămânii, fiecare din voi să pună deoparte acasă ce va putea, după câștigul lui, ca să nu se strângă ajutoarele când voi veni eu. 16:3 Și, când voi veni, voi trimite cu epistole pe cei ce îi veți socoti vrednici ca să ducă darurile voastre la Ierusalim. 16:4 Dacă va face să mă duc și eu, vor merge cu mine. 16:5 La voi am să vin după ce voi trece prin Macedonia, căci prin Macedonia voi trece. 16:6 Poate mă voi opri pe la voi sau poate chiar voi ierna la voi, ca apoi să mă însoțiți acolo unde voi avea să mă duc. 16:7 De data aceasta nu vreau să vă văd în treacăt, ci trag nădejde să mai rămân cu voi câtăva vreme, dacă va îngădui Domnul. 16:8 Voi mai rămâne totuși în Efes până la Cincizecime, 16:9 căci mi s-a deschis aici o ușă mare și largă și sunt mulți potrivnici. 16:10 Dacă sosește Timotei, aveți grijă să fie fără frică la voi; căci el este prins ca și mine la lucrul Domnului. 16:11 Nimeni, dar, să nu-l disprețuiască. Să-l petreceți în pace, ca să vină la mine, pentru că îl aștept cu frații. 16:12 Cât pentru fratele Apolo, l-am rugat mult să vină la voi cu frații, dar n-a voit nicidecum să vină acum; va veni însă când va avea înlesnire. 16:13 Vegheați, fiți tari în credință, fiți oameni, întăriți-vă! 16:14 Tot ce faceți să fie făcut cu dragoste! 16:15 Încă un îndemn, fraților. Cunoașteți casa lui Stefana; știți că ea este cel dintâi rod al Ahaiei și că s-a pus cu totul în slujba sfinților. 16:16 Fiți și voi supuși unor astfel de oameni și fiecăruia care ajută la lucru și se ostenește. 16:17 Mă bucur de venirea lui Stefana, lui Fortunat și lui Ahaic; ei au împlinit ce lipsea din partea voastră, 16:18 căci mi-au răcorit duhul meu și al vostru. Să știți, dar, să prețuiți pe astfel de oameni. 16:19 Bisericile din Asia vă trimit sănătate. Acuila și Priscila, împreună cu biserica din casa lor, vă trimit multă sănătate în Domnul. 16:20 Toți frații vă trimit sănătate. Spuneți-vă sănătate unii altora cu o sărutare sfântă. 16:21 Urările de sănătate sunt scrise cu însăși mâna mea: Pavel. 16:22 Dacă nu iubește cineva pe Domnul nostru Isus Hristos, să fie anatema! „Maranata!” (Domnul nostru vine!) 16:23 Harul Domnului Isus Hristos să fie cu voi. 16:24 Dragostea mea este cu voi cu toți în Hristos Isus. Amin.
...

26, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 13:1-17, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
Luca 13:1 În vremea aceea au venit unii și au istorisit lui Isus ce se întâmplase unor galileeni, al căror sânge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. 13:2 „Credeți voi”, le-a răspuns Isus, „că acești galileeni au fost mai păcătoși decât toți ceilalți galileeni, pentru că au pățit astfel? 13:3 Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel. 13:4 Sau acei optsprezece inși, peste care a căzut turnul din Siloam și i-a omorât, credeți că au fost mai păcătoși decât toți ceilalți oameni care locuiau în Ierusalim? 13:5 Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel.” 13:6 El a spus și pilda aceasta: „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, și n-a găsit. 13:7 Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani de când vin și caut rod în smochinul acesta, și nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă și pământul degeaba?” 13:8 „Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l și anul acesta; am să-l sap de jur împrejur și am să-I pun gunoi la rădăcină. 13:9 Poate că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia.” 13:10 Isus învăța pe norod într-o sinagogă în ziua Sabatului. 13:11 Și acolo era o femeie stăpânită de optsprezece ani de un duh de neputință; era gârbovă și nu putea nicidecum să-și îndrepte spatele. 13:12 Când a văzut-o Isus, a chemat-o și i-a zis: „Femeie, ești dezlegată de neputința ta.” 13:13 Și-a întins mâinile peste ea: îndată s-a îndreptat și slăvea pe Dumnezeu. 13:14 Dar fruntașul sinagogii, mâniat că Isus săvârșise vindecarea aceasta în ziua Sabatului, a luat cuvântul și a zis norodului: „Sunt șase zile în care trebuie să lucreze omul; veniți, dar, în aceste zile să vă vindecați, și nu în ziua Sabatului!” 13:15 „Fățarnicilor”, i-a răspuns Domnul, „oare în ziua Sabatului nu-și dezleagă fiecare din voi boul sau măgarul de la iesle și-l duce de-l adapă? 13:16 Dar femeia aceasta, care este o fiică a lui Avraam și pe care Satana o ținea legată de optsprezece ani, nu trebuia oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua Sabatului?” 13:17 Pe când vorbea El astfel, toți potrivnicii Lui au rămas rușinați; și norodul se bucura de toate lucrurile minunate pe care le făcea El.
...

26, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 3:14-16, mesaj transmis prin Gigi Andrușcă Descarcă MP3
...
Ioan 3:14 Și, după cum a înălțat Moise șarpele în pustiu, tot așa trebuie să fie înălțat și Fiul omului, 3:15 pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
...