duminică, 5 august 2018

5, Duminică - zidire, 2

Zidire, seara
Predică, Iona 3:5-8, mesaj transmis prin Gigi Andrușcă Descarcă MP3
...
Iona 3:5 Oamenii din Ninive au crezut în Dumnezeu, au vestit un post și s-au îmbrăcat cu saci, de la cei mai mari până la cei mai mici.
6 Lucrul a ajuns la urechea împăratului din Ninive; el s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, și-a scos mantia de pe el, s-a acoperit cu un sac și a șezut în cenușă.
7 Și a trimis să se dea de știre în Ninive, din porunca împăratului și mai-marilor lui, următoarele: „Oamenii și vitele, boii și oile să nu guste nimic, să nu pască și nici să nu bea apă deloc!
8 Ci oamenii și vitele să se acopere cu saci, să strige cu putere către Dumnezeu și să se întoarcă de la calea lor cea rea și de la faptele de asuprire de care le sunt pline mâinile!
...

5, Duminică - zidire, 1

Zidire, seara
Predică, Iona 2:8, mesaj transmis prin Robert Bereci Descarcă MP3
...
Iona 2:8 Cei ce se lipesc de idoli deșerți îndepărtează îndurarea de la ei.
...

5, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Romani 3:21, mesaj transmis prin Gigi Andrușcă Descarcă MP3
...
Romani 3:21 Dar acum s-a arătat o neprihănire1 pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea și Prorocii –
...

5, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Romani 3:21-30, mesaj transmis prin Mircea Necea Descarcă MP3
...
Romani 3:21 Dar acum s-a arătat o neprihănire1 pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea și Prorocii –
22 și anume neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credința în Isus Hristos, pentru toți și peste toți cei ce cred în El. Nu este nicio deosebire.
23 Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.
24 Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.
25 Pe El, Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credința în sângele Lui, o jertfă de ispășire, ca să-Și arate neprihănirea Lui, căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu,
26 pentru ca, în vremea de acum, să-Și arate neprihănirea Lui în așa fel încât să fie neprihănit, și totuși să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus.
27 Unde este dar pricina de laudă? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu, ci prin legea credinței.
28 Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credință, fără faptele Legii.
29 Sau, poate, Dumnezeu este numai Dumnezeul iudeilor? Nu este și al neamurilor? Da, este și al neamurilor,
30 deoarece Dumnezeu este unul singur și El va socoti neprihăniți prin credință pe cei tăiați împrejur și tot prin credință și pe cei netăiați împrejur.
...

5, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Luca 9:18-23, mesaj transmis prin Victor (Puiu) Toma Descarcă MP3
...
Luca 9:18 Într-o zi, pe când Se ruga Isus singur deoparte, având cu El pe ucenicii Lui, le-a pus întrebarea următoare: „Cine zic oamenii că sunt Eu?”
19 Ei I-au răspuns: „Unii zic că ești Ioan Botezătorul; alții zic că ești Ilie; alții zic că a înviat un proroc din cei din vechime.”
20 „Dar voi”, i-a întrebat El, „cine ziceți că sunt?” „Hristosul lui Dumnezeu!” I-a răspuns Petru.
21 Isus le-a poruncit cu tărie să nu spună nimănui lucrul acesta.
22 Apoi, a adăugat că Fiul omului trebuie să pătimească multe, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoții cei mai de seamă și de cărturari, să fie omorât și a treia zi să învieze.
23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.
...