duminică, 19 aprilie 2015

19, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 20:24-29, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Ioan 20:24 Toma, zis Geamăn, unul din cei doisprezece, nu era cu ei când a venit Isus.  20:25 Ceilalți ucenici i-au zis deci: „Am văzut pe Domnul!” Dar el le-a răspuns: „Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.”  20:26 După opt zile, ucenicii lui Isus erau iarăși în casă; și era și Toma împreună cu ei. Pe când erau ușile încuiate, a venit Isus, a stat în mijloc și le-a zis: „Pace vouă!”  20:27 Apoi a zis lui Toma: „Adu-ți degetul încoace și uită-te la mâinile Mele; și adu-ți mâna și pune-o în coasta Mea; și nu fi necredincios, ci credincios.”  20:28 Drept răspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu și Dumnezeul meu!”  20:29 „Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.”
"Cel neprihănit va trăi prin credință".
Ioan 20:25 … „Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor … mâna mea în coasta Lui…"
Zaharia 12:10 Atunci voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare și de rugăciune, și își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, și-L vor plânge amarnic cum plânge cineva pe un întâi născut.
Zaharia 12:11 În ziua aceea, va fi jale mare în Ierusalim, ca jalea din Hadadrimon, în valea Meghidonului.  12:12 Țara se va jeli, fiecare familie deosebit: familia casei lui David deosebit, și femeile ei, deosebit; familia casei lui Natan, deosebit, și femeile ei, deosebit;  12:13 familia casei lui Levi, deosebit, și femeile ei, deosebit; familia lui Șimei, deosebit, și femeile ei, deosebit;  12:14 toate celelalte familii, fiecare familie, deosebit, și femeile ei, deosebit.
...

19, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Psalmul 32:1-11, mesaj transmis prin Cornel Ciucă Descarcă MP3
...
Psalmi 32:1 (Un psalm al lui David. O cântare.) Ferice de cel cu fărădelegea iertată și de cel cu păcatul acoperit!  32:2 Ferice de omul căruia nu-I ține în seamă Domnul nelegiuirea și în duhul căruia nu este viclenie!  32:3 Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate.  32:4 Căci zi și noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii.   32:5 Atunci Ți-am mărturisit păcatul meu și nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Și Tu ai iertat vina păcatului meu.   32:6 De aceea orice om evlavios să se roage Ție la vreme potrivită! Și, chiar de s-ar vărsa ape mari, pe el nu-l vor atinge deloc.  32:7 Tu ești ocrotirea mea, Tu mă scoți din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire.   32:8 „Eu – zice Domnul – te voi învăța și-ți voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui și voi avea privirea îndreptată asupra ta.”  32:9 Nu fiți ca un cal sau ca un catâr fără pricepere, pe care-I strunești cu un frâu și o zăbală cu care-I legi, ca să nu se apropie de tine.  32:10 De multe dureri are parte cel rău, dar cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui.  32:11 Neprihăniților, bucurați-vă în Domnul și înveseliți-vă! Scoateți strigăte de bucurie, toți cei cu inima fără prihană!
Psalmi 40:4 Ferice de omul care își pune încrederea în Domnul
Psalmi 65:4 Ferice de cel pe care-l alegi Tu și pe care-l primești înaintea Ta
Psalmi 73:2 Totuși, era să mi se îndoaie piciorul și era să-mi alunece pașii! 73:3 Căci mă uitam cu jind la cei nesocotiți, când vedeam fericirea celor răi.
Psalmi 73:21 Când mi se amăra inima și mă simțeam străpuns în măruntaie, 73:22 eram prost și fără judecată, eram ca un dobitoc înaintea Ta. 73:23 Însă eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mâna dreaptă; 73:24 mă vei călăuzi cu sfatul Tău, apoi mă vei primi în slavă.
Psalmi 84:4 Ferice de cei ce locuiesc în Casa Ta! Căci ei tot mai pot să Te laude.
Psalmi 89:15 Ferice de poporul care cunoaște sunetul trâmbiței,
1 Ioan 3:1 Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. 3:2 Preaiubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar știm că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este.
Psalmi 32:1 Ferice de cel cu fărădelegea iertată și de cel cu păcatul acoperit!  32:2 Ferice de omul căruia nu-I ține în seamă Domnul nelegiuirea
Psalmi 32:3 Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate.
Psalmi 32:4 Căci zi și noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii.
Psalmi 32:5 Atunci Ți-am mărturisit păcatul meu și nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Și Tu ai iertat vina păcatului meu.
1 Ioan 1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.
Psalmi 32:8 „Eu – zice Domnul – te voi învăța și-ți voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui și voi avea privirea îndreptată asupra ta.”
...