duminică, 7 februarie 2016

7, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 17:26-37; Geneza 6:5-7; Evrei 4:2, mesaj transmis prin Novac Prică Descarcă MP3
...
Luca 17:26 Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe se va întâmpla la fel și în zilele Fiului omului: 17:27 mâncau, beau, se însurau și se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; și a venit potopul și i-a prăpădit pe toți. 17:28 Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau; 17:29 dar, în ziua când a ieșit Lot din Sodoma, a plouat foc și pucioasă din cer și i-a pierdut pe toți. 17:30 Tot așa va fi și în ziua când Se va arăta Fiul omului. 17:31 În ziua aceea, cine va fi pe acoperișul casei și își va avea vasele în casă să nu se coboare să le ia; și cine va fi pe câmp, de asemenea, să nu se mai întoarcă. 17:32 Aduceți-vă aminte de nevasta lui Lot. 17:33 Oricine va căuta să-și scape viața o va pierde; și oricine o va pierde o va găsi. 17:34 Vă spun că, în noaptea aceea, doi inși vor fi în același pat, unul va fi luat, și altul va fi lăsat; 17:35 două femei vor măcina împreună: una va fi luată, și alta va fi lăsată. 17:36 Doi bărbați vor fi la câmp: unul va fi luat, și altul va fi lăsat.” 17:37 Ucenicii L-au întrebat: „Unde, Doamne?” Iar El a răspuns: „Unde va fi trupul acolo se vor strânge vulturii.”
Geneza 6:5 Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ și că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. 6:6 I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pământ și S-a mâhnit în inima Lui. 6:7 Și Domnul a zis: „Am să șterg de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare și până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut.”
Evrei 4:2 Căci și nouă ni s-a adus o veste bună ca și lor; dar lor Cuvântul care le-a fost propovăduit, nu le-a ajutat la nimic, pentru că n-a găsit credință la cei ce l-au auzit.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu